incompany training

Positieve Gezondheid

introductie en leerroute Positieve Gezondheid en Gesprekken voeren


Wat houdt de incompany training Positieve Gezondheid in?

De training Positieve Gezondheid (PG) is een interactieve training die bestaat uit een introductie en 4 werksessies, waarin je leert werken en denken vanuit PG. Het werken met PG is een andere manier van denken, gesprekken voeren en begeleiden van mensen, waarbij de ander: de mens centraal staat. Je kijkt naar wat belangrijk voor de ander is, naar mogelijke (verander)wensen en concrete haalbare eerste stappen richting deze wens. Goed luisteren en kijken speelt hierbij een grote rol, en ook vertrouwen in de vermogens van de ander. Deze werkwijze bevordert veerkracht en eigen regie.


Sinds januari 2022 start de iPH training Positieve Gezondheid met een introductie gevolgd door één van de vier leerroutes. Ik bied als IPH trainer naast de introductie, de leerroute Positieve Gezondheid en Gesprekken voeren aan.


Introductie Positieve Gezondheid:

De basis van Positieve Gezondheid wordt aangeboden in twee vormen.

1) In een groep met 2 werkbijeenkomsten van 1,5-2 uur + het Handboek Positieve Gezondheid in de huisartsenpraktijk (inspirerend handboek voor allerlei (zorg) professionals die willen werken vanuit PG).

2) In een groep met 1 werkbijeenkomst van 2-3 uur + e-learning. 

Beide opties staan gelijk aan een accreditatie van 5 studie-uren.


Wil je je na deze introductie verder verdiepen in het werken met Positieve Gezondheid, dan kan je via mij de training (leerroute) Positieve Gezondheid en Gesprekken voeren volgen. 


De training Positieve Gezondheid en Gesprekken voeren omvat drie of vier werkbijeenkomsten van 2,5-3 uur met elk dagdeel een ander thema:


Dagdeel 1 | positieve Gezondheid als werkconcept


Dagdeel 2 | regie bij de ander laten ontstaan


Dagdeel 3 | luisteren en zien - practice what you preach


Dagdeel 4 | veranderen in de praktijk


Voor wie?

De training is voor iedereen die de introductie Positieve Gezondheid heeft afgerond en die beroepsmatig gesprekken wil voeren met Positieve Gezondheid als uitgangspunt. Dit kan zowel in de gezondheidszorg, welzijn of de werkgeverssetting (bv. praktijkondersteuner huisarts, vrijwilliger in een buurtcentrum, een wmo-consulent in een gemeente of een leidinggevende van een team in een organisatie).  


Wat levert het je op?

Tijdens de training heb je de essentie van het werken met Positieve Gezondheid eigen gemaakt. Door de praktische opdrachten en het uitwisselen van ervaringen ontwikkel je je eigen stijl en leer je hoe je PG kunt integreren in je dagelijks leven en/of werksituatie met collega's of inwoners. Je weet hoe je cliënten, patiënten of klanten kunt uitnodigen om met een brede blik naar binnen te kijken en hun wensen te vertalen in stappen die zij zelf willen zetten.

Na afronding van de werkbijeenkomsten heb je als deelnemer de basis om zelf te gaan werken met PG binnen je organisatie, bedrijf, wijk of je werk. Je ontvangt na succesvolle deelname het iPH certificaat van de training. 


Jouw investering

Voor actuele tarieven voor een worskhop of introductie en training Positieve Gezondheid & gesprekken voeren, kun je contact met me opnemen.


Accreditatie

De training is geaccrediteerd door o.a. Aban, KNMG, artsen cluster 1,2,3 - V&V, keurmerk fysiotherapie, accreditatiebureau verpleegkundig specialisten, kwaliteitsregister verloskundigen, LV POH-GGZ, NvvPO. 


Incompany

Ben je geïnteresseerd in een incompany introductie en/of training Positieve Gezondheid, neem dan contact op met mij als iPH-trainer.